zde se nacházíte:
Úvod > Články

Zabezpečte svůj nový iPhone pomocí 4 jednoduchých kroků

05.02.2018 | F-Secure

Jste čerstvým majitelem iPhonu? Pokud zní odpověď ano, pokračujte ve čtení - tento příspěvek je určen právě vám.

V současné době již není žádným tajemstvím, že v systému iOS 11 byla zavedena řada nových bezpečnostních prvků, které mají nechtěným návštěvníkům ztížit možnosti, jak se dostat do zařízení zákazníků společnosti Apple. V podrobném článku publikovaném v časopise Fortune vysvětluje Jeff John Roberts význam nové funkce v iOS 11 rozpoznávání obličeje a poukazuje na to, jak by mohla být uživatelům prospěšná v každodenním životě. 

"Pokud bude nová technologie rozpoznávání obličeje úspěšná, poskytne uživatelům bezpečnější a pohodlnější způsob odemykání telefonu i schvalování některých akcí. Tato technologie by mohla být využívána i pro aplikace třetích stran, jako je bankovní software, k provádění transakcí."

Ačkoli Apple rozhodně nepolevuje ve snaze zdokonalovat bezpečnostní prvky operačního systému iOS, neznamená to, že jak majitelé iPhonů, tak jejich zařízení nebudou mít prospěch z obezřetného chování na internetu nebo z využívání dodatečného bezpečnostního softwaru. 

Pro nové majitele iPhonů po celém světě máme čtyři jednoduché tipy, které pomohou jejich zařízení ochránit.

1. Stahujte prověřené aplikace z Apple App Store

App Store představuje vaši nejlepší volbu pro objevování a stahování vysoce kvalitních a bezpečných aplikací pro iPhone. Nespolehlivé obchody s aplikacemi třetích stran byste neměli podceňovat, protože výrazné množství mobilního malwaru se stále nachází právě ve škodlivých aplikacích. Je také moudré mít na paměti, že i menší část obsahu na App Store může být škodlivá, protože žádný obchod s aplikacemi nedokáže zaručit, že bude 100% nezávadný. 

2. Zálohujte data na svém iPhonu

Existuje několik možností zálohování dat uložených ve vašem iPhonu. Můžete si zvolit iCloud nebo iTunes, a to v několika snadných krocích v položce nastavení vašeho zařízení. Přečtěte si článek na stránkách Podpory Apple o podrobném postupu při zálohování souborů pomocí jedné z těchto metod - později budete jenom rádi!

3. Nainstalujte si co nejkvalitnější balíček pro zabezpečení internetu

Dejte sbohem mobilnímu malwaru ve svém iPhonu. Využijete-li nějaký důvěryhodný balíček pro zabezpečení internetu, váš iPhone bude chráněný za každých okolností. Tento bezpečnostní software jde ruku v ruce s výše zmíněnými bezpečnostními funkcemi, které jsou součástí nejnovějších verzí iOS. Používání balíčku vám poskytne další úroveň ochrany při procházení citlivého obsahu - umožní vám online nákupy, bankovnictví i surfování zcela bez obav. 

4. Používejte virtuální privátní síť

Ano, i vašemu iPhonu může aplikace virtuální privátní síť (VPN) přinést pozitiva. Když používáte VPN, vaše skutečná IP adresa zůstává pro služby, které navštěvujete, zcela skrytá. Dokonce ani poskytovatel připojení nevidí, co na internetu děláte. VPN také blokuje škodlivé weby a nechtěné sledování od třetích stran - to zabrání inzerentům, aby vydělávali peníze na úkor vašeho soukromí. 

Pokud požadujete komplexní bezpečnostní řešení pro iPhone, není třeba dále hledat - je tu pro vás F-Secure TOTAL. S F-Secure TOTAL bude váš iPhone spolehlivě chráněn díky oceňovanému zabezpečení F‑Secure SAFE a zahrnuje také předplatné naší aplikace FREEDOME VPN.

Chci koupit F‑Secure TOTAL.